dinsdag 15 juli 2008

Bep Engel



Even een klein tussendoor project....en engel van Bep. Op de beurs in Rijswijk had ik diverse patronen gekocht dus is het wel eens leuk er zo af en toe een van te maken. Op de foto staat de engel van Bep.....zelf maak ik de engel van andere quiltstofjes....dat is soms wel een nadeel als je geen pakket koopt.....dat het uiteindelijk resultaat dan toch weer anders is. Zal proberen zelf binnenkort eens een foto te plaatsen van de engel van mij.

groet lydia

maandag 7 juli 2008

Leanne house blok 3


Inmiddels ben ik ook bezig met het 3de blok van leanne house. Ik heb van Ellie uit de quiltbeegroep stof gekregen met rietenmandjes motief dus mijn bloempotje wordt dus een rietenmandje.
De stichery heb ik ook al klaar en deze foto is van het orignele blok....maar uiteraard probeer ik die van mij net zo mooi te maken.

Strijkmolton

Voor het maken van de tas had ik strijkmolton nodig van de HEMA. Dat is molton die normaal over je strijkplank gaat.....maar prima dienst kan doen als tussenvulling. Het voordeel is dat dit vrij stevig is zodat de tas (rechthoek model) direct vorm en stevigheid krijgt.

Doordat deze tas uit stroken stof bestaat ben ik begonnen in het midden en heb links en rechts naar buiten verder strook voor strook aangezet. Dus 2 lagen stof op elkaar op de strijkmolton genaaid en omklappen na stikken......geeft direct een quiltefffect....dus een tip voor iedereen die dit ook eens wil proberen.

Groet lydia

Voorpret en tassen maken.

Op 11 oktober gaan Angeline en ik de prikborddag organiseren. En zo af en toe spreken we al af om het een en ander door te spreken....hoewel....we hebben veel te vertellen op het gebied van patchwork en quilten dus we dwalen nog wel eens af van de organisatie van de prikborddag zelf. Maar wat geeft het....het is gezellig (inclusief appelpunt en heerlijke thee)....en de organisatie.....dat komt wel goed.

Angeline liet mij ook een hele leuke quilttas zien....gemaakt van allemaal vierkantjes en dan zo gevouwen dat het een vorm van een hart krijgt. Enthousiast ging ik aan de slag en de tas is nu klaar. Binnenkort nu toch eens proberen en foto te plaatsen dat is natuurlijk veel leuker dan die lange teksten zonder afbeelding.

Afijn...ik had de smaak te pakken van het tassen maken dus ben ik nu met de tas van Jeanette bezig waarvan wel een foto te zien is op deze site....maar dat is dus de tas van jeanette.

Ik gebruik daar strijkmolton voor....ideaal.....vertel ik je nog wel meer over.